Καλως ήλθατε στο ιστολόγιο μου. Εδώ θα βρείτε ιδέες για χειροτεχνίες που συνεχώς αυξάνονται.
Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό λεύκωμά μου , απολαύστε τον καρπό της προσπάθειάς μου , αξιολογήστε την χωρίς ενδοιασμό ( όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα ) και αν κάτι σας αρέσει μπορείτε να το προμηθευτείτε . Σας ευχαριστώ πολύ !
Αγγελική

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DEKOUPAGE?

 Τι βήματα ακολουθούμε:

1. Κόβουμε το μοτιβο της χαρτοπετσέτας που θέλουμε να χρησιμοποιήσυμε και βγάζουμε τα δύο φύλλα από κάτω.
  
2. Για να αναδειχθεί και να φαίνεται ωραίο το μοτίβο, η επιφάνεια αποκάτω πρέπει να είναι λευκή ή ανοιχτόχρωμη. Καλό λοιπόν είναι το σημείο που θα κολλήσουμε το σχέδιό μας να το βάψουμε με λευκό χρώμα.

3. Έπειτα τοποθετούμε το σχέδιο της χαρτοπετσέτας, που έχουμε κόψει, πάνω στο αντικείμενο και αρχίζουμε με ένα μικρό πινέλο, να περνάμε την κόλλα προσεχτικά και με απαλές κινήσεις,για να μην ζαρώσει, από το κέντρο προς τις άκρες του μοτίβου και αφήνουμε να στεγνώσει. ΠΡΟΣΟΧΗ:  η κόλλα πρέπει να είναι ειδική κόλλα για decoupage  και προσαρμοσμένη για την κατάλληλη επιφάνεια που έχουμε διαλέξει να κολλήσουμε και όχι ατλακόλ.

Η ίδια διαδικασία γίνεται και με το ρυζόχαρτο, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό από την χαρτοπετσέτα και δεν σκίζεται ευκολα.

Η επιφάνεια του αντικειμένου, που θα κολλήσουμε την χαρτοπετσέτα ή το ρυζόχαρτο, πρέπει να είναι λευκή, αλλιώς το σχέδιο δεν δείχει καλό. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου